onsdag 21 april 2010

Konsekvenser :-(

Ja a detta askmoln har verkligen ställt till det. Naturkrafterna har vi lite att sätta emot. Borde vi tänka på innan vi gör den förbannad med våran nonchalans genom förstöring.
Nere i Wien sitter min dotter med sin familj. Barnen är 3,5 år och 8 mån. Så det är ju inte så lätt att skutta hem som över en mosse. Efter de åkt dit förra torsdagen så stängde de luftrummet en timma efter. Konstigt att det inte fanns ett betänkande innan man slussade ut dessa människor. Kan knappast tro att flygbolagen blev "tagna på sängen"! Är allt detta p.g.a. profittänkandet.
:-( Sorgligt.
Nu åkte de med Ryanair från Skavsta. Där står bilen! Inte får de tag på bolaget via telefon. Inte via nätet för där ligger det nå´n bugg... Visste ni att det kostar 10:-/minut att stå i deras telefonkö!!!!! Hur många vet det egentligen mer än deras ekonom? Så vilka är nu alternativen?
1. Hyra en bil och köra med småbarnen på fredag natt från Wien till Kiel och ta båten till G-borg. Sedan tåg till Kalmar. Till vilken kostnad? Och finns det platser?
Suck!
2. Boka in sig på ett annat flygbolag och försöka komma till Kastrup... Betänk också med småbarn. Bilen står i Skavsta. Det blir riktigt dyrt :-(
3. Ha is i magen och avvakta nu när lufthavet har öppnats upp - men för hur länge? När stängs det igen. Hur ska vi kunna omboka vår biljett när vi inte får tag i bolaget? När finns det platser?

Den stora frågan för dem är givetvis - när kommer vi hem? Att inte ha ett datum. Att inte veta är väldigt påfrestande. Dessutom att ha bröllopsbestyr och uppbokade tider för olika konsultationer minskar ju inte stressen.

Återstår bara att hoppas att det löser sig på ett bra sätt och att arbetsgivaren har förståelse för att detta inte är en frivillig situation.

Och till sist en fråga till alla ni ockrare som höjer era priser i rent profittänkande - sover ni gott om natten? Lär ju inte få något svar så jag svarar själv. Förmodligen för ni har ju varken känsla eller förståelse för andra. Uttnyttja är tydligen mångas ledord.
Tack för ordet.

1 kommentar:

Sarah sa...

Bra skrivet mamma! Snart är vi hemma igen. Enträgen vinner. :)

Puss